Канада видворила російських дипломатів за онлайн пропаганду

Канада видворила російських дипломатів за онлайн пропаганду

Укрінформ
Троє видворених з Канади у знак солідарності із Великобританією російських дипломатів займалися неналежною кібернетичною діяльністю.

Про це із посиланням на анонімне джерело в уряді Канади пише «The Globe and Mail».

«Троє із чотирьох російських розвідників, видворених наприкінці березня із Канади, займалися із приміщення консульства РФ у Монреалі кіберактивністю, направленою на дискредитацію Всесвітнього антидопінгового агентства та поширення дезінформації про Канаду і її найближчих союзників», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: ЗМІ назвали ім'я одного з видворених Канадою російських дипломатів

За словами співрозмовника, російські тролі та автоматизовані боти за допомогою соціальних медіа намагалися виставити обвинувачення проти Росії у приховуванні фактів вживання своїми спорсменаим допінгу, як частину американського плану із втручання у президентські вибори в РФ.

«Урядове джерело також підтвердило, що троє росіян із консульства в Монреалі використовували соцмедіа і для вбиття клину між США, Канадою і Європою», - підсумовує «The Globe and Mail».

Читайте також: Росія продовжуватиме пропагандистські дії на Заході – експерт

Нагадаємо, що четвертим видвореним російським дипломатом був прес-секретар посольства РФ у Оттаві Кирило Калінін, який теж брав участь у пропагандистських дезінформаційних кампаніях.

Як повідомлялося, 4 березня у британському Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за напад, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», розробленою в РФ.

Читайте також: Канада хоче «жорсткої узгодженої реакції» на хімічну атаку в Сирії

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у Солсбері. Канада видворила чотирьох росіян і відмовила в акредитації іще трьом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-