Росія продовжуватиме пропагандистські дії на Заході – експерт

Росія продовжуватиме пропагандистські дії на Заході – експерт

Укрінформ
Росія намагатиметься й надалі впливати на думку світової громадськості, незважаючи на масові видворення дипломатів.

Про це в інтерв'ю провідному канадському англомовному виданню The Globe and Mail заявив колишній заступник директора Канадської служби безпеки й розвідки Енді Еліс.

«Російську розвідку вміймали на гарячому, однак Росія все одно намагатиметься змінити думку світової спільноти на свою користь, тож вони й надалі поширюватимуть дезінформацію, аби досягти мети. Це важлива складова роботи розвідувальних служб Росії, і вони дуже успішні у цьому», - сказав експерт.

За його словами, сучасні російські «активні операції впливу» (приховані спроби втручання та впливу на Захід) чудово вписуються у модель поведінки попередніх десятиліть.

«Вони використовують сучасні технології, аби змінити на свою користь те, як функціонує світ. Це відповідає історії останніх 80 років, але нині вони використовують для своїх цілей кіберпростір», - наголосив фахівець.

Як повідомлялося, близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за напад, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», розробленою в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-