Захід Росію не боїться, вона втратила довіру - член ради НАТО

Захід Росію не боїться, вона втратила довіру - член ради НАТО

Укрінформ
Росії не вдалося налякати ні НАТО, ні Євросоюз, ні західні країни своїм тиском, тим паче, що країна втратила довіру, оскільки показала свою зневагу до міжнародного права, зробила превентивну війну інструментом своєї політики.

Про це в інтерв'ю RFI сказав екс-міністр оборони Польщі, діючий учасник Північноатлантичної ради НАТО Януш Онишкевич.

«Навіть президент Путін вже починає розуміти, що ні НАТО, ні Євросоюз, ні західні країни не можна просто налякати тиском, отримати поступки... Проблема в наших відносинах з Росією така, що, по-перше, взагалі немає ніякої довіри з нашого боку. Росія просто показала, що не вважає міжнародне право обов'язковим до виконання, показала, що превентивна війна - це можливо, це знаходиться серед інструментів російської політики», - сказав Онишкевич.

Читайте також: Росія перетворила Європу і Близький Схід свій військовий полігон - МЗС

За його словами, прикладом превентивної війни стали події в Грузії та Україні.

«Ми вже мали приклад превентивної війни 2008 року в Грузії. Коли була ця війна, всі дивилися на те, що відбувається в Південній Осетії, але ніхто не дивився на те, що відбувається в Абхазії», - сказав Онишкевич.

На його думку, ситуація з Абхазією була «зовсім іншою справою», оскільки там нічого не відбувалося.

«Росіяни говорили: „нічого не відбувалося, але могло відбуватися“, „якщо щось небезпечне може відбуватися, то ми маємо право на інтервенцію“. Ось це дуже небезпечна концепція. І те ж саме сталося потім у Криму», - упевнений Онишкевич.

Читайте також: Росія заблокувала проект американської резолюції РБ ООН щодо Сирії

Він також упевнений, що Захід не послабить свої позиції через погрози Кремля.

«Загрози, або давайте зробимо вигляд, що все пройшло і повернемося до просто бізнесу з Заходом. Але так не вийде, ми не можемо дозволити собі колишні помилки», — заявив політик.

Читайте також: Найбільша група Європарламенту хоче посилення санкцій проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, міністерство фінансів США оприлюднило 6 квітня новий пакет санкцій, в який були включені 7 російських олігархів, 17 представників російської державної влади, а також 14 організацій і компаній. Найбагатші росіяни через введені 6 квітня санкції втратили в цілому близько 16 млрд доларів впродовж одного дня.

Фото: Wojciech Kusiński/PR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-