Європарламент обговорить порушення Угорщиною демократичних цінностей

Європарламент обговорить порушення Угорщиною демократичних цінностей

Укрінформ
У Європарламенті обговорять порушення цінностей Євросоюзу керівництвом Угорщини.

Це питання включене до порядку денного засідання комітету ЄП із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, яке відбудеться у четвер, 12 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Комітет обговорить проект доповіді про ситуацію в Угорщині та оцінить, чи мають місце в Угорщині серйозні порушення цінностей ЄС», - заявили у Європарламенті.

Відтак депутати мають вирішити, чи звертатися до Ради ЄС із вимогою розглянути це питання, якщо Будапешт порушує ст. 7 Угоди про ЄС (щодо демократичних цінностей).

У цьому зв'язку слід також відзначити, що політична група у Європарламенті Альянсу лібералів та демократів за Європу заявила у вівторок, що не «поспішає вітати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана із перемогою на виборах».

Як наголосив лідер європейських лібералів Гі Верховстадт, неприпустимо вітати Орбана без заклику до нього поважати європейські цінності.

Бельгійський політик наголосив, що політика угорського прем’єра спрямована на порушення верховенства права та встановлення авторитаризму.

Читайте також: В ОБСЄ розкритикували вибори в Угорщині

Слід зазначити, що за такої репутації у контексті неповаги до демократичних цінностей Європи саме керівництво Угорщини висуває необгрунтовані претензії до України через мовну статтю освітнього закону та намагається блокувати європейську і євроатлантичну інтеграцію Києва.

Як повідомлялося, 17 травня 2017 року Європарламент ухвалив резолюцію із засудженням порушення прав людини в Угорщині. Зокрема, європарламентарії вказали Будапешту на неприпустимість блокування прийняття біженців; заборони у сфері зовнішнього фінансування неурядових організацій; ухвалення законодавства, за яким обмежується діяльність на території країни закордонних ВНЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-