У Кремлі пояснили, чому Росія і далі воюватиме

У Кремлі пояснили, чому Росія і далі воюватиме

Укрінформ
Помічник президента РФ Путіна Владислав Сурков, якого вважають куратором бойовиків на Донбасі, опублікував статтю про "геополітичну самотність" Росії.

Стаття, присвячена взаєминам Москви зі світом "Самотність напівкровки", вийшла в журналі "Росія у глобальній політиці".

Сурков, зокрема, назвав 2014 рік, рік окупації Криму, завершенням "подорожі Росії на Захід, припиненням багаторазових і безплідних спроб стати частиною Західної цивілізації".

"З 14-го року і далі простягається невизначено довгий новий час, епоха 14+, коли нас очікує сто (двісті? триста?) років геополітичного самотності", - написав помічник Путіна. Він стверджує, що в 2014 році сталося "неминуче", вирішено було припинити "приниження" Росії.

Росія не змогла стати і частиною Сходу, тому, вважає Сурков, "тепер будуть затребувані ідеології третього шляху, третього типу цивілізації третього світу, третього Риму".

Читайте також: Росія погрожує Британії розповісти "всю правду" про справи Березовського і Литвиненка

Самотність, на його думку, не означає повну ізоляцію, безмежна відкритість також неможлива.

"Росія, без сумніву, буде торгувати, залучати інвестиції, обмінюватися знаннями, воювати (війна теж спосіб спілкування), брати участь у колабораціях, входити в організації, конкурувати і співпрацювати, викликати страх і ненависть, цікавість, симпатію, захоплення. Тільки вже без помилкових цілей і самозаперечення", - заявляє Сурков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-