Росія погрожує Британії розповісти

Росія погрожує Британії розповісти "всю правду" про справи Березовського і Литвиненка

Укрінформ
Генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив про плани оприлюднити листування з Британією, з якого нібито випливає, що Лондон знав про загрозу життю екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, а також про брехню у справі Бориса Березовського.

Про це він сказав в інтерв'ю одному з російських телеканалом, повідомляє "Інтерфакс-Росія".

"Ми проведемо брифінг для преси та оприлюднимо фактичні обставини, встановлені в ході слідства у кримінальній справі про незаконне отримання Борисом Березовським у вересні 2003 року притулку у Великій Британії", - заявив генпрокурор РФ.

Він наголосив при цьому, що будуть оприлюднені "копії окремих документів з листування з МВС Великої Британії, у тому числі, і з Терезою Мей, яка в той період очолювала міністерство".

"Ці матеріали прямо вказують на те, що британська влада знала про неправдивий характер заяви щодо замаху на Березовського, але попри це надала йому статус біженця", - сказав Чайка.

Також, за його словами, в МВС Великої Британії ще за кілька місяців до смерті Литвиненка знали про загрозу його безпеці, а також безпеці інших осіб, але жодних заходів для їх захисту вжито не було.

"Крім того, ми довели, що в МВС Великої Британії ще за кілька місяців до смерті Литвиненка знали про загрозу його безпеці, а також безпеці інших осіб, але жодних заходів для їх захисту вжито не було", - стверджує Чайка.

Читайте також: Скрипалю і його доньці запропонують переїхати у Штати - ЗМІ

Як повідомлялося, колишній співробітник КДБ і ФСБ Олександр Литвиненко, який отримав у 2000 році політичний притулок у Великій Британії, помер 24 листопада 2006 року в Лондоні. Після смерті в його організмі було виявлено радіоактивний елемент полоній-210. За офіційною версією Лондона, вбивство скоїв депутат Держдуми Андрій Луговой зі схвалення російського керівництва. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-