Євросоюз нагадав про роль Росії у зв'язку з хіматакою в Сирії

Євросоюз нагадав про роль Росії у зв'язку з хіматакою в Сирії

Укрінформ
Європейський Союз висловив серйозне занепокоєння у зв'язку із черговим застосуванням силами Асада хімічної зброї в Сирії, згадавши при цьому роль Росії, яка блокує рішення РБ ООН щодо припинення цих атак проти цивільних.

Про це йдеться в заяві речника зовнішньополітичної служби Європейського Союзу, поширеній у неділю, передає Укрінформ.

"Повідомлення з міста Дума, яке страждає від облоги та бомбардувань з боку сил режиму (Асада – ред.) та його союзників, свідчать про те, що вчора ввечері загинуло багато цивільних, у тому числі в притулках, де вони переховувалися від нападів. Докази свідчать про ще одну хіматаку з боку режиму", - наголошується в повідомленні.

При цьому звертається увага, що майже рік тому сили Асада провели масштабну хімічну атаку в місті Хан Шейхун. "Це причина для серйозного занепокоєння, що хімічна зброя продовжує використовуватися, особливо проти цивільних. ЄС рішуче засуджує застосування хімзброї та закликає міжнароджне співтовариство до негайного реагування", - підкреслили в ЄС.

У цьому зв'язку також згадується позиція Росії в РБ ООН, яка в листопаді минулого року ветувала продовження мандату Об'єднаного слідчого механізму, що розслідував хіматаки в Сирії. "ЄС закликає Раду Безпеки ООН негайно відновити цей механізм для виявлення винних у хімічних атак", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Трамп - про хіматаку в Сирії: Росія та Іран відповідальні за підтримку тварини Асада

Крім того, Євросоюз звернувся із закликом до Росії та Ірану "використати свій вплив" на режим, щоб запобігти подальшим нападам та забезпечити припинення бойових дій у Сирії та зменшення масштабів насильства відповідно до Резолюції РБ ООН. "Захист цивільних повинен залишатися безумовним пріоритетом", - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що "Європейський Союз продовжить мобілізувати зусилля в боротьбі проти застосування хімічної зброї" для того, щоб притягти до відповідальності винних за це.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-