Трамп - про хіматаку в Сирії: Росія та Іран відповідальні за підтримку тварини Асада

Трамп - про хіматаку в Сирії: Росія та Іран відповідальні за підтримку тварини Асада

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп засудив використання хімічної зброї в Сирії та пригрозив Башару Асаду, Росії та Ірану розплатою.

Про це він написав у Twitter.

"У безглуздій хімічній атаці в Сирії загинули багато людей, у тому числі жінок і дітей. Зона, де відбуваються звірства, ізольована та оточена сирійською армією, що робить її повністю відрізаною від зовнішнього світу. Президент Путін, Росія та Іран несуть відповідальність за підтримку тварини Асада. Розплата за це буде високою", - написав американський президент.

В іншому дописі Трамп наголосив на необхідності негайно забезпечити доступ до постраждалих районів для медичної допомоги та розслідування подій. Він назвав ситуацію в Думі "ще однією гуманітарною катастрофою".

Продовжуючи, глава Білого дому написав: "Якби президент Обама перейшов оголошену ним червону лінію, сирійська катастрофа вже давно б закінчилася! Тварина Асад пішов би в історію!".

Як повідомляв Укрінформ, війська Асада продовжують наступ на Східну Гуту, яка перебувала під контролем повстанців. Напередодні представники гуманітарних організацій звинуватили сирійський уряд у застосуванні хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума. 

У цьому зв'язку Державний департамент США виступив із заявою, у якій закликав притягти до відповідальності режим Асада та його союзників. "Росія, з її непохитною підтримкою режиму, несе відповідальність за ці жорстокі напади, атаки проти цивільних, а також за страждання від хімічної зброї представників найбільш уразливих груп населення Сирії", - підкреслили в Держдепі. 

Читайте також: За атаку у Сирії мають відповісти злочинці й ті, хто їх підтримує - Клімкін

США також звинуватили РФ у порушенні зобов'язань перед ООН щодо вилучення з Сирії хімічної зброї. "Сполучені Штати закликають Росію негайно припинити цю абсолютну підтримку й докладати зусиль разом з міжнародною спільнотою щодо запобігання подальших варварських нападів із застосуванням хімічних озброєнь", - наголосили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-