Американський експерт: Нові санкції проти Росії нарешті потужні та тверді

Американський експерт: Нові санкції проти Росії нарешті потужні та тверді

Укрінформ
Колишній координатор політики санкцій Державного департаменту США, провідний експерт "Атлантичної ради" Деніел Фрід, який донедавна критикував санкційну політику нової адміністрації щодо РФ, нарешті визнав її потужною.

Про це він розповів у коментарі у себе на сайті після оприлюднення в п'ятницю Мінфіном США нового пакету санкцій проти російських олігархів.

"Останній пакет санкцій адміністрації Трампа відносно Росії є твердим та потужним. Вони вдаряють по олігархах, пов'язаних з російським президентом Володимиром Путіним, а також по компаніях, що асоціюються з ними", - наголосив Фрід.

На його переконання, новий санкційний пакет також уникає "помилкових кроків", таких як спроби обмеження експорту російського газу, що може призвести до посилення розбіжностей США із союзниками в Європі та Азії.

Він також звернув увагу, що цього разу в списку санкцій опинився наближений до Путіна російський олігарх Ігор Ротенберг, який не був позначений у публічному списку "Кремлівського звіту", оприлюдненому в січні. Це, за словами експерта, свідчить про те, що адміністрація має інший, більш точний, список у секретній частині цього звіту.

Читайте також: Мінфін США пояснив, за що ввели санкції проти російських олігархів

Водночас, Фрід зауважив, що було би добре, якби адміністрація Білого дому оголосила свою всеосяжну політику відносно Росії, затверджену президентом Трампом. "Поки що ми не маємо цього, що певною мірою зменшує силу сьогоднішнього рішення (про санкції – ред.)", - підкреслив колишній координатор політики санкцій в Держдепартаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-