США розширили антиросійські санкції - у

США розширили антиросійські санкції - у "чорному списку" Дерипаска й Керімов

Оновлено
Укрінформ
Офіс з питань контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив про введення пакету індивідуальних санкцій проти 26 громадян Росії, Мексики і Венесуели, а також 15 юридичних осіб РФ.

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті американського Мінфіну, передає власний кореспондент Укрінформу.

Цього разу до списку обмежень були включені російські бізнесмени-олігархи та керівники державних компаній. Серед переліку прізвищ – широко відомі бізнесмени, наближені до Кремля, Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління "Газпром Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, колишній "охоронець" Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші.

У списку компаній, проти яких запроваджені санкції США, визначені, в тому числі, Газпром-Буріння, Група ГАЗ, Рособоронекспорт, Російська Фінансова Корпорація (РФК-Банк), Об'єднана Компанія Русал, АТ НПВ Інженірінг та інші.

Читайте також: Канада відкрита до обговорення розширення санкцій проти РФ - Трюдо

Проти більшості вказаних фізичних та юридичних осіб вже були застосовані санкції США, пов'язані, зокрема, з російською агресією проти України. Крім того, дві компанії – Рособоронекспорт та Російська Фінансова Корпорація потрапили під санкції, оголошені раніше, пов'язані з активністю РФ у Сирії.

Новий пакет обмежень був запроваджений, у тому числі, на підставі Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій, підписаним у серпні минулого року президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-