Канада відкрита до обговорення розширення санкцій проти РФ - Трюдо

Канада відкрита до обговорення розширення санкцій проти РФ - Трюдо

Укрінформ
Канада готова шукати шляхи «пояснення» Росії неприпустимості її дій на світовій арені.

Про це під час прес-конференції у Оттаві заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Разом із партнерами ми продовжуємо шукати шляхи, які дозволять гарантувати, що Росія розумітиме, що продовження її чинної поведінки - не в її інтересах, не в інтересах росіян та і не в інтересах глобальної спільноти», - сказав Трюдо.

Читайте також: Росія спрямовує свою пропаганду проти Канади - Трюдо

Він наголосив, що «постійні прагнення Росії розладнати або створити проблеми для світового порядку, міжнародного миру, стабільності та урядування повинні мати чіткі наслідки від світової спільноти».

«Канада завжди підтримувала міжнародну спільноту у питанні накладення санкцій на різних гравців, у цьому разі Росію, за серію незаконних дій, чи йдеться про анексію Криму, чи втручання на Донбасі, чи про більш сучасні їх дії у Солсбері», - наголосив глава уряду Канади.

Читайте також: Канада зробить усе для захисту своїх виборів – міністр

Трюдо нагадав, що Канада нещодавно ухвалила так званий «акт Магнітського», який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу.

«Ми продовжуватимемо оцінювати вплив, ефективністю санкцій й завжди залишатимемося відкритими до обговорення наступних можливих чи необхідних кроків», - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-