США звинуватили Росію у використанні РБ ООН для власних політичних цілей

США звинуватили Росію у використанні РБ ООН для власних політичних цілей

Укрінформ
Скликання Росією засідання РБ ООН по ситуації в Солсбері з метою відведення уваги від справжньої причини та виконавців застосування хімзброї на британській території є нічим іншим як використання Радбезу для власних політичних цілей.

Про це заявила під час засідання РБ ООН у четвер офіційний представник делегації США при ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це ще одна спроба Росії використати Раду Безпеки для політичних цілей. Це спроба створити сумніви щодо атаки в Солсбері", - заявила американський дипломат.

У цьому зв'язку вона звернула увагу на використання російським постпредом під час виступу в Радбезі термінів "колективний психоз", "пропагандистська війна", а також порівняння ЗМІ з психотропними речовинами для маніпуляцій у суспільстві.

Читайте також: Росія в РБ ООН звинуватила зарубіжні спецслужби в отруєнні Скрипалів

Вона нагадала, що від застосування хімічної зброї в Солсбері постраждали сотні мирних громадян у Британії. "Особливо обурює той факт, що постійний член Ради Безпеки брав участь у цьому", - підкреслила американський дипломат.

"Ми заявляли раніше і повторюємо, що Росія відповідальна за цей напад з використанням хімічної зброї на британській території. Вона або цілеспрямовано застосувала цю речовину, або не заявила про запаси цієї хімічної сполуки", - наголосила представник США.

Водночас, вона висловила підтримку незалежному аналізу ОЗХЗ та розслідуванню британських правоохоронних структур. "Ми вважаємо, що причетні до атаки повинні бути притягнуті до відповідальності", - заявила дипломат.

Представник американської делегації також назвала "сміхотворними" заяви постійного представника Росії про те, що хімзброю в Солсбері могли застосувати зарубіжні спецсулжби, зокрема, США або Великої Британії.

"Якщо ми не змінимо зараз підходу до хімічної зброї, то ми швидко наблизимося до більш небезпечної реальності для нас усіх", - наголосила представник США.

Як повідомляв Укрінформ, представник Росії при ООН Василь Небензя на сьогоднішньому засіданні відкинув звинувачення Британії на адресу Москви в причетності до отруєння родини Скрипалів в Солсбері, та висунув чергову власну версію, що за цим стоять спецслужби інших країн.

Представник Британії у РБ ООН у свою чергу пояснив причини, чому його країна вважає Росію причетною до застосування хімічної зброї в Солсбері.

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Пізніше у Британії визнали, що зв'язок "Новічка" з РФ був встановлений не лабораторним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-