Росія в РБ ООН звинуватила зарубіжні спецслужби в отруєнні Скрипалів

Росія в РБ ООН звинуватила зарубіжні спецслужби в отруєнні Скрипалів

Укрінформ
Росія не сприймає звинувачень Великої Британії на адресу Москви в причетності до отруєння родини Скрипалів в Солсбері, та висуває свою версію, що за цим стоять спецслужби інших країн.

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Василь Небензя, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Оскільки британська влада, нітрохи не вагаючись, має зухвалість заявляти, що за інцидентом в Солсбері з великою долею вірогідності стоїть Росія, ми також з великою долею вірогідності припустимо, що за цією мега-провокацією стоять спецслужби деяких країн", - заявив російський представник.

Він підкреслив, що РФ "не має жодного відношення до отруєння Скрипалів".

За словами Небензі, "Новічок" – це не російський копірайт, попри явно очевидно російськомовну назву". Ця назва, зазначив він "була прийнята на Заході для лінійки бойових отруйних речовин, які, що не є новиною для експертів і науковців, вироблялися в багатьох країнах, у тому числі, в США і Британії".

Читайте також: У справі Скрипаля всі дороги ведуть до Росії - британський міністр

Він назвав звинувачення проти Росії у застосуванні хімічної зброї в Солсбері "театром абсурду" та виступив із вимогою надати консульський доступ Росії до громадянки РФ Юлії Скрипаль, яка вийшла з коми.

Небензя також звинуватив західні ЗМІ у антиросійській пропаганді. "Ми живемо в епоху колективного затьмарення розуму. Якими психотропними засобами зомбують публіку, мені невідомо, крім одного - ЗМІ. Це страшна зброя нашого часу. Через ЗМІ можна легко маніпулювати людським розумом. Ми бачимо, як західні ЗМІ успішно це роблять", - наголосив російський представник.

Водночас, постпред РФ при ООН звинуватив офіційний Лондон, заявивши, що він "вдався до отруєння відносин" Росії з іншими країнами. "На знак солідарності з ряду держав-союзників Великої Британії висилається 150 російських дипломатів. Ми знаємо, що ваші посли по всьому світу викручують руки суверенним країнам, змушуючи їх слідувати цьому дурному прикладу", - зазначив Небензя.

Представник РФ також заявив, що Москва добиватиметься повноцінної співпраці по справі Скрипалів від Великої Британії.

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини Британії.

Пізніше у Британії визнали, що зв'язок "Новічка" з РФ був встановлений не лабораторним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-