Повторити «кримський сценарій» у Балтії не вдасться - Столтенберг

Повторити «кримський сценарій» у Балтії не вдасться - Столтенберг

Укрінформ
Присутність у Балтійських державах багатонаціональних бойових батальйонів НАТО повністю виключає можливість повторення у регіоні «кримського сценарію».

Таку думку під час перебування в Оттаві висловив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-що подібне на те, що трапилося в українському Криму чи у східній Україні, не може відбутися у державах Балтики, оскільки там присутнє НАТО, надаючи безпекові гарантії та потужне стримування», - сказав Столтенберг.

Читайте також: НАТО не має наміру повністю ізолювати Росію – Столтенберг

За його словами, якщо на якусь із балтійських держав все ж буде скоєно напад, «НАТО негайно відреагує, оскільки вже розгорнуло свої сили».

Він також відзначив Канаду за її готовність очолити багатонаціональний батальйон, дислокований у Латвії.

«Важливість присутності канадських підрозділів у Латвії і американських у Польщі частково полягає у тому, що вони – професійні, добре навчені та обладнані, але частково у тому, що це надсилає дуже потужний сигнал трансатлантичної єдності. НАТО – справжній трансатлантичний альянс», - зауважив Генсек.

Читайте також: "Народний фронт" хоче, аби Рада ухвалила план для вступу України в НАТО

Нагадаємо: під час саміту НАТО у 2016-ому році Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який нині перебуває у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. До батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-