Росія порушила обіцянку домогтися від Сирії знищення хімічної зброї

Росія порушила обіцянку домогтися від Сирії знищення хімічної зброї

Укрінформ
Німеччина, Франція, Британія і США в першу річницю хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун поклали відповідальність за застосування хімзброї на режим Асада і РФ.

Про це йдеться в спільній заяві міністрів закордонних справ і Держдепартаменту США, передає "Радіо Свобода"

Міністри звинувачують Росію в невиконанні зобов’язань, взятих на себе в 2013 році. Тоді Москва пообіцяла домогтися від Дамаска повного знищення хімічної зброї. Після цього експерти Ради безпеки ООН зібрали докази про чотири нових хімічних атаки в Сирії. «Замість того, щоб виконати свою обіцянку, Росія наклала вето на продовження розслідувань Ради безпеки», – наголошується в заяві.

Читайте також: Трамп підтвердив намір вивести американські війська із Сирії

Нагадаємо: 4 квітня 2017 року внаслідок хімічної атаки з використанням газу зарину в місті Хан-Шейхун у сирійській провінції Ідліб загинули понад 80 людей, серед яких десятки дітей, постраждали – понад 550. Повстанці поклали провину за напад на сирійські урядові війська.

Росія, яка підтримує режим президента Сирії Башара Асада, заявила, що 4 квітня сирійська авіація завдала удару по східній околиці міста, по складу снарядів з отруйними речовинами.

Читайте також: Зі Східної Гути евакуювали близько 130 тисяч осіб - ООН

Розслідування виключило версію про влучення урядовою авіацією Сирії в хімічну зброю самих повстанців: будівля, яку Москва й Дамаск називали «складом» чи «заводом» такої зброї, була насправді медпунктом.

І влада Сирії, і її союзник Росія, попри всі докази, продовжують заперечувати ці висновки, як і попередні звинувачення режиму в Дамаску в застосуванні хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-