Трамп підтвердив намір вивести американські війська із Сирії

Трамп підтвердив намір вивести американські війська із Сирії

Укрінформ
Нинішній президент США Дональд Трамп заявив, що має твердий намір вивести американські сили із Сирії, де вони протистоять терористичному угрупованню ІДІЛ на чолі глобальної коаліції.

З відповідною заявою він виступив у вівторок, під час спільної прес-конференції з президентами трьох держав Балтії в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я хочу виведення, я хочу повернути наші війська додому. Я хочу розпочати перебудову нашої нації ", - наголосив глава Білого дому.

Він підкреслив, що головна місія США – розгром ІДІЛ в цій країні – майже виконана. За його словами, "іноді приходить час повертатися додому, і ми обдумуємо це дуже серйозно".

Читайте також: Трамп заморозив допомогу на відновлення Сирії - WSJ

Глава Білого дому також зазначив, що рішення по цьому питанню буде прийнято ближчим часом.

"Ми приймемо це рішення дуже швидко в координації з іншими країнами в тому, що ми будемо робити", - підкреслив американський лідер.

Читайте також: Трамп анонсував завершення військової кампанії США в Сирії

За його словами, інші країни, зокрема, Саудівська Аравія зацікавлені в тому, щоб Сполучені Штати продовжили свою присутність у Сирії. У відповідь на це американський президент зауважив, що американська сторона дуже багато витратила на допомогу іншим.

Тим часом, високопоставлені представники адміністрації Сполучених Штатів, висловлюють необхідність США продовжувати свою присутність у Сирії. Крім того, сам президент Трамп неодноразово заявляв, що американські сили не виводитимуть свої сили, поки ІДІЛ не буде розгромлена остаточно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-