Трамп заморозив допомогу на відновлення Сирії - WSJ

Трамп заморозив допомогу на відновлення Сирії - WSJ

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп ініціював замороження програми фінансування США на відновлення інфраструктури Сирії після визволення країни від ІДІЛ.

Про це повідомило з посиланням на джерела в адміністрації американське впливове видання The Wall Street Journal

"Президент Дональд Трамп заморозив більше $200 млн коштів на зусилля з відновлення Сирії, в той час як його адміністрація переглядає загальну роль Вашингтона у тривалому конфлікті в цій країні", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як уточнили офіційні джерела, адміністрація в Білому Домі "віддала розпорядження Державному департаменту призупинити витрати", відповідно до рішення Трампа, яке він прийняв у четвер. 

Видання також звертає увагу, що інформація про рішення щодо скорочення допомоги Сирії з'явилася одразу після несподіваної заяви Дональда Трампа, що США "дуже скоро" виведуть свої сили із Сирії.

Читайте також: Трамп розповів про "сильну карту" на переговорах з КНДР

Під час виступу 29 березня в штаті Огайо президент підкреслив, що американські військові зараз "вибивають дух з ІДІЛ", але "дуже скоро підуть з Сирії". Трамп вважає, що настав час "дозволити іншим людям подбати про ситуацію" в Сирії.

Він також наголосив, що Америка витратила $7 трлн на Близький Схід, натомість не отримала "нічого". За словами глави Білого дому, уряд США має зосередитися на розбудові інфраструктури всередині власної країні та створенні нових робочих місць.

Заяви Трампа щодо скорочення допомоги Сирії, схоже, стали неочікуваними для чиновників адміністрації США, йдеться в публікації. У Державному департаменті при цьому зауважили, що не знали про будь-яку зміну політики США на сирійському напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-