ЄС готовий дати Молдові до €350 мільйонів на реформи – євродепутат

ЄС готовий дати Молдові до €350 мільйонів на реформи – євродепутат

Укрінформ
Євросоюз готовий надати Молдові до €350 мільйонів для продовження реформ, залежно від ступеня ефективності освоєння Кишиневом європейських фондів.

Про це на прес-конференції в Кишиневі заявив член Комісії з бюджету Європарламенту Зігфрід Мурешан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Ми готові інвестувати більше коштів у країни Східного партнерства, щоб мати в особі Республіки Молдова стабільну державу. Передбачається в період з 2017 по 2020 роки надати вашій країні від 284 до 348 мільйонів євро. Усе це, однак, залежить від здатності Молдови ефективно освоювати європейські фонди", - заявив Мурешан.

Керівник делегації Європарламенту, що перебуває в Молдові, член Комісії із закордонних справ Лайма Андрікієне, у свою чергу, звернула особливу увагу на відновлення переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання, підкресливши, що Європарламент беззастережно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови.

Читайте також: У ЄП сподіваються, що вибори у Молдові будуть вільними і демократичними

Як повідомляв Укрінформ, з 2 по 6 квітня в Молдові з офіційним візитом перебуває делегація Європарламенту. Мета візиту - моніторинг реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, а також перевірка ефективності освоєння країною наданої ЄС фінансової допомоги.

Після Молдови делегація попрямує з візитом в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-