У ЄП сподіваються, що вибори у Молдові будуть вільними і демократичними

У ЄП сподіваються, що вибори у Молдові будуть вільними і демократичними

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту, які прибули до Молдови з місією оцінки, висловили сподівання, що парламентські вибори в країні будуть вільними і демократичними.

Про це поінформували у прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі прем'єра Павла Філіпа з делегацією Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Європарламентарі закликали молдавську владу продовжити зусилля щодо консолідації основ правової держави, реформування системи правосуддя і об'єктивного розслідування справи про розкрадання банківського мільярда, включаючи повернення в країну викрадених фінансових коштів. Депутати Європарламенту висловили сподівання, що у країні будуть створені всі умови для проведення восени цього року вільних і демократичних парламентських виборів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Молдова і надалі наполягатиме на виведенні російських військ - прем'єр

Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп, у свою чергу, запевнив, що уряд робить усі необхідні кроки для ефективного використання наданої ЄС фінансової допомоги. Глава молдавського уряду заявив також, що у Молдови немає ні плану «А», ні плану «Б» щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а є тільки один план - подальше зближення і взаємодія з Європейським Союзом.

Як повідомлялося, з 2 по 6 квітня у Молдові перебуває делегація Європарламенту, мета якої - моніторинг реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, а також перевірка ефективності використання європейських фондів.

Після Молдови делегація вирушить з візитом в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-