У Британії визнали, що зв'язок

У Британії визнали, що зв'язок "Новічка" з РФ встановлений не лабораторним шляхом

Укрінформ
Лабораторні дослідження встановили застосування в Солсбері нервово-паралітичного компоненту типу "Новічок", однак вони не можуть підтвердити, що цей газ був виготовлений саме в Росії.

Про це повідомило у вівторок американське інформагентство Reuters.

"Ми змогли визначити це як "Новічок" й підтвердити, що це була бойова речовина нервово-паралітичної дії", - зауважив виконавчий директор Лабораторії оборонної науки і техніки в Портоні-Дауні Гері Айткенхед.

Він також зазначив, що точне джерело походження цього компоненту залишається невизначеним.

"Але ми надали всю дослідницьку інформацію уряду, який також використав цілий ряд інших джерел, щоб дійти до загального висновку", - підкреслив керівник британської лабораторії.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: нові санкції залежать від кроків РФ – посол Британії

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня в британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленої ще в СРСР. Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-