Отруєння Скрипаля: нові санкції залежать від кроків РФ – посол Британії

Отруєння Скрипаля: нові санкції залежать від кроків РФ – посол Британії

Укрінформ
Питання можливого введення нових санкцій проти Росії, у зв'язку зі справою про отруєння у Великобританії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, залежатиме від подальших дій РФ.

Про це заявила посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф в ефірі каналу ICTV увечері 1 квітня.

"Поки ми не оголошували нових санкцій, крім тих, які вже введені, але очевидно, що все залежатиме від подальших кроків Росії. Головне, про що ми будемо надалі піклуватися, – це наша національна безпека", – сказала вона.

Читайте також: Міністр оборони Британії: Загроза з боку Росії зростає

На її думку, о висилка російських дипломатів з ряду країн світу – "це не просто акт солідарності з Великобританією".

"Це також дуже чітка відповідь на те, що ми вважаємо загрозою нашій колективній безпеці. Це результат не тільки хорошої дипломатії, але і колективного відчуття, що ми зіткнулися з новим і дуже важким викликом Росії", – заявила Гоф.

Як повідомлялося, 4 березня в британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичним речовиною групи "Новічок", розробленою в РФ.

Британський уряд стверджує, що слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок".

Росія заперечує свою провину.

У відповідь на застосування хімічної речовини близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів. Росія у свою чергу оголосила персонами нон грата дипломатів 23 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-