Міятович визначила пріоритети на посаді комісара Ради Європи з прав людини

Міятович визначила пріоритети на посаді комісара Ради Європи з прав людини

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович своїми пріоритетами визначила швидке й ефективне реагування на порушення прав людини.

Про це колишній представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович розповіла у перший робочий день на новій посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я маю намір зберегти напрацювання попередніх комісарів та підтримувати здатність цієї інституції швидко й ефективно реагувати у справах захисту прав людини. На мій погляд, права людини дійсно універсальні, і жодна країна не перебуває поза увагою», - заявила Міятович.

Вона додала, що її бачення пріоритетів на новій посаді досить просте. «Одним словом це - реалізація. Норми, резолюції, угоди існують для нас. Так, нам потрібна політична воля, щоб пересвідчитися, що вони реалізуються. Але це стосується не тільки урядів. Ми маємо залучити до реалізації наші суспільства в цілому та залучати кожного до діалогу про права людини», - зазначила комісар.

Міятович додала, що з нетерпінням чекає співпраці з урядами, національними органами влади, міжнародними організаціями, правозахисниками, журналістами, неурядовими організаціями та правозахисними структурами.

Читайте також: Міятович приступила до обов'язків комісара Ради Європи з прав людини

Як відомо, 24 січня на засіданні Парламентської асамблеї РЄ у Страсбурзі на підтримку кандидатури Міятович на посаду комісара РЄ з прав людини в другому турі було віддано 107 голосів. Її головний суперник - французький юрист П'єр-Ів ле Борн - отримав 103 голоси.

Міятович стала першою жінкою, яка обійняла посаду комісара РЄ з прав людини. 

Офіційно вступ на посаду відбувся 1 квітня, але оскільки це була неділя, а понеділок, 2 квітня, був вихідним (через Пасху), то перший її робочий день на новій посаді припав на сьогодні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-