Канаду закликали порушити у G7 питання розширення санкцій проти Росії

Канаду закликали порушити у G7 питання розширення санкцій проти Росії

Укрінформ
Представники дев’яти діаспорних організацій Канади закликали міністра закордонних справ Канади унести питання ухвалення глобального «акту Магнітського» до порядку денного саміту G7, що відбудеться влітку в Квебеці.

Про це йдеться у направленому Христі Фріланд відкритому листі, підписаному очільниками основних канадських діаспорних об’єднань євреїв, латишів, албанців, чехів, словаків, угорці, естонців, поляків та українців.

«Ми схвалюємо вашу роботу стосовно ухвалення цього закону в Канаді й заохочуємо порушити це питання у спілкуванні із колегами під час саміту G7. Законодавство, подібне на «акт Магнітського», надсилає потужний сигнал репресивним, тоталітарним режимам по всьому світу, що вони не можуть безкарно порушувати права людини», - стверджують підписанти.

Читайте також: Нідерландські депутати закликають уряд схвалити Акт Магнітського

У листі звертається увага, що США, Канада та Великобританія вже мають подібні закони, однак Франція, Німеччина, Італія та Японія «не володіють необхідними законодавчими механізмами, які б дозволили їм притягти до відповідальності іноземців».

«Той факт, що цей закон уже був використаний у Канаді для накладення санкцій на кілька десятків порушників, показує що він є практичним засобом забезпечення того, що у зовнішній політиці країни велика роль надається повазі до прав людини», - наголошується у документі.

Читайте також: Латвія, Литва та Естонія висилають дипломатів РФ і розширюють “чорний список”

Додамо, що одразу кілька груп депутатів федерального парламенту Канади висловили свій намір закликати Джастіна Трюдо пріоритизувати на саміті G7 розширення санкцій проти Росії, шляхом заохочення усіх розвинених країн ухвалити власні версії «акту Магнітського».

Нагадаємо також: у листопаді минулого року Канада вперше застосувала на практиці «акт Магнітського» та наклала санкції на 30 росіян, яких підозрюють у причетності до порушень прав людини. Їх кошти та майно на території Канади було заморожено, а їм самим – заборонено в’їзд до країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-