Смоленська катастрофа: дедалі більше поляків схиляються до версії теракту

Смоленська катастрофа: дедалі більше поляків схиляються до версії теракту

Опитування
Укрінформ
У версію замаху на президента Польщі Леха Качинського як причину Смоленської катастрофи вірять загалом 26% поляків. Не вірять у версію теракту 59% громадян Польщі.

Про це йдеться в опитуванні громадської думки, проведеному 26-27 березня центром Kantar Millward Brown SA для телеканалу TVN2.

Як інформується, 38% поляків однозначно не вірять у версію замаху, а 21% вважають, що його швидше за все не було. Водночас 12% поляків переконані, що причиною катастрофи був теракт, а 14% радше схиляються до цієї думки. Не визначилися з цього приводу 12% громадян РП.

Порівняно з минулорічним опитуванням, прихильників теорії замаху побільшало на 8%, а тих, хто не вірить у це, поменшало на 6%.

Як повідомлялося, урядова підкомісія з розслідування причин катастрофи, яка діє при Міноборони Польщі, відновила Смоленське слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій катастрофи вона розглядає вибух на борту літака ще перед його зіткненням із землею. У січні цього року члени комісії повідомили, що причиною катастрофи стало не зіткнення з березою, а серія вибухів у крилі, слоті та в центроплані літака, що підтвердив аналіз механізму удару дверей об землю. Ці твердження ляжуть в основу технічного рапорту щодо причин Смоленської катастрофи, який буде оприлюднено до чергової річниці катастрофи.

Читайте також: Із розслідуванням Смоленської катастрофи треба поквапитися - Мацеревич

Попередня польська урядова комісія, яка оприлюднила свій світ в 2011 році, основною причиною авіакатастрофи назвала помилки польських пілотів.

Як повідомлялося, у Смоленській катастрофі 10 квітня 2010 року загинули усі 96 осіб, які перебували на борту урядового Ту-154М, включно з президентським подружжям Леха та Марії Качинських. Вони прямували на відзначення 70-х роковин Катинського злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-