Більше тисячі турецьких чиновників попросили притулку в Німеччині

Більше тисячі турецьких чиновників попросили притулку в Німеччині

Укрінформ
За півтора року притулку в Німеччині попросили більше тисячі турецьких чиновників, які побоюються переслідувань у себе на батьківщині.

Такі дані опублікувало в неділю, 1 квітня, видання Augsburger Allgemeine Zeitung.

«З моменту невдалого путчу в Туреччині влітку 2016 року понад 1000 дипломатів і державних службовців, а також члени їх сімей попросили притулку в Німеччині», - пише газета з посиланням на Федеральне відомство з питань міграції та біженців.

Зокрема, станом на 7 березня з таким проханням звернулися 288 власників диппаспортів і 771 – службових. Крім того, є ще заявки від турецьких військових, які проходили службу на базах НАТО в Німеччині, але їх кількість не називається.

Читайте також: Президент Ердоган: Туреччина повинна стати членом ЄС

В цілому за два місяці цього року вже понад 1400 громадян Туреччини подали прохання на надання їм статусу біженця. За весь минулий рік таких було близько 8500 осіб, 2016 – ще 5700.

Частка тих, чиї прохання задовольняють, зросла для турецьких громадян із 8 до 28 відсотків у 2017 році, а цього року – вже до 42%.

Після спроби путчу влада Туреччини заарештувала понад 50 тисяч осіб, понад 150 тисяч були звільнені з армії, держслужби, університетів тощо..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-