Британія почала розслідувати угоди росіян щодо нерухомості

Британія почала розслідувати угоди росіян щодо нерухомості

Укрінформ
Фінансовий комітет Палати громад парламенту Великобританії запустив розслідування економічних злочинів, пов'язаних у тому числі з Росією.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на Reuters.

Особливу увагу британська влада планує приділити злочинам, пов'язаним з відмиванням грошей.

«З огляду на загрози, з якими стикається Велика Британія, ефективність заходів, які ми використовуємо для захисту нашої фінансової системи від зловживань, ще ніколи не вимагала стільки уваги», - заявила глава комітету Нікі Морган.

Британська влада в ході обговорення спиралася на дані Transparency International, згідно з якими майно на 4,4 млрд фунтів стерлінгів ($6,2 млрд) у Британії було придбано на кошти «підозрілого походження». Частина коштів - куплена росіянами британська нерухомість вартістю 880 млн фунтів ($1,2 млрд).

Агентство зазначає, що активність росіян на британському ринку нерухомості призвела до того, що столицю Великобританії прозвали «Лондонградом».

Читайте також: Британія перевірить візи заможних іноземців, в тому числі і росіян

Прем'єр Британії Тереза Мей перед засіданням зазначила, що на початку березня часу на обговорення дій «серйозних злочинців і корумпованих еліт» не було, оскільки Лондон зосередився на заходах проти Росії через отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Російська влада відкидають всі звинувачення у тому, що Москва пов'язана з отруєнням колишнього офіцера ГРУ. Водночас Британія, США, Канада, Австралія, ряд європейських країн і Україна (у цілому - 27 країн) оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку зі справою Скрипаля і підозрами в тому, що російські дипломати займаються шпигунством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-