Британія перевірить візи заможних іноземців, у тому числі і росіян

Британія перевірить візи заможних іноземців, у тому числі і росіян

Укрінформ
МВС Британії перевірить візи заможних іноземців в рамках реакції на ймовірну причетність Росії до отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це заявила прем'єр-міністр Тереза Мей під час виступу перед парламентом, повідомляє Independent.

"Відповідаючи на запитання стосовно позиції уряду щодо Росії, Мей розповіла Комітету зв'язків з громадськістю Палати громад, що міністр внутрішніх справ Великої Британії переглядає візи, видані інвесторам", - йдеться у повідомленні.

Однак Мей зазначила, що перевірки не будуть фокусуватися виключно на громадянах Росії.

Нагадаємо, екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", що виробляють у Росії.

Читайте також: Люксембург відкликає свого посла з Москви для консультацій

Велика Британія вислала з країни 23 російських дипломатів у межах заходів, вжитих як реакція на інцидент у Солсбері. Пізніше Євросоюз схвалив рішення відкликати свого посла з Росії для консультацій.

Раніше в більше 20 країнах світу заявили про намір вислати російських дипломатів, серед яких Велика Британія, США, Німеччина, Польща, Франція, Канада, Литва, Чехія, Нідерланди, Данія, Італія, Албанія, Латвія, Румунія, Хорватія, Естонія, Фінляндія, Швеція, Угорщина, Австралія, Македонія, Бельгія, Ірландія, Люксембург та Норвегія. Україна також схвалила рішення про вислання 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-