Щоденно на уряд Канади здійснюється більше мільярда кібератак – розвідка

Щоденно на уряд Канади здійснюється більше мільярда кібератак – розвідка

Укрінформ
Різноманітні державні кібернетичні системи Канади щодня зазнають більше мільярда кібератак.

Про це заявила глава Центру з безпеки комунікацій Канади (спецслужби, відповідальної за радіоелектронну боротьбу – ред.) Грета Босенмайєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У середньому ми щодня блокуємо більше мільярда шкідливих спроб втручання в урядові системи», - сказала Босенмайєр.

Читайте також: Канада подвоїть кількість поліцейських експертів в Україні — посол

За її словами, до цього числа входять різноманітні операції: від незначних дошкулянь, направлених на оцінку міцності системи, до поширення шкідливих програм та цілеспрямованого злому.

Вона наголосила на необхідності ухвалення у Канаді нового законодавства, яке б дозволило спецслужбі здійснювати наступальні операції.

«Замість того, аби вичікувально стояти із щитом, намагаючись захиститися від цих мільярдів щоденних шкідливих спроб, ми б могли спробувати узагалі не допускати кібернападів», - пояснила Босенмайєр.

Читайте також: Канада має протистояти російській агресії – екс-глава МЗС

На її переконання, такий підхід дозволив би суттєво підвищити ефективність роботи розвідки.

«Десь закордоном, приміром, може працювати сервер, який прямо зараз намагається проникнути до канадської системи та викрасти інформацію. Якби ми ухвалили це законодавство, то могли б припинити цей напад до того, як він досягне наших берегів», - наголосила вона.

Читайте також: Канада може вислати ще більше дипломатів РФ – Саджан

Додамо, що до федерального парламенту уже було внесено урядовий законопроект, який пропонує розширити повноваження Центру з безпеки комунікацій, у тому числі дозволивши йому проведити наступальні операції. Однак, у документі окремо забороняється Центру здійснювати будь-які дії проти канадців чи цілей на території Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-