Канада має протистояти російській агресії – екс-глава МЗС

Канада має протистояти російській агресії – екс-глава МЗС

Укрінформ
Канаді слід докладати зусиль до протистояння російській агресивній поведінці на світовій арені.

Таку думку в ефірі телеканалу СВС висловив колишній міністр закордонних справ Канади Джон Берд, коментуючи рішення офіційної Оттави про видворення чотирьох російських дипломатів.

«Нам слід протистояти таким агресивним діям на іноземній території, як отруєння у Солсбері. Ухвалене спільно з друзями та союзниками рішення про видворення дипломатів було правильним», - сказав Берд.

Читайте також: Мей анонсувала "довгострокову відповідь" Росії на хіматаку в Солсбері

При цьому він визнав, що подібні дипломатичні кроки навряд чи вплинуть на лінію поведінки Кремля.

«Видворення дипломатів було адекватним кроком, однак не думаю, що це змусить Путіна змінити свою поведінку», - зауважив колишній глава МЗС.

Читайте також: Канада може вислати ще більше дипломатів РФ – Саджан

Він висловив припущення, що Кремль навмисно обрав для замаху на Скрипаля дуже рідкісну хімічну речовину, наявну лише у РФ, аби подати знак усім своїм недругам.

«Багато людей переконані, що росіяни не турбувалися за те, аби не залишити своїх відбитків під час здійснення нападу у Солсбері. Вони хотіли надіслати дуже чіткий сигнал: той, хто піде супроти Кремля, – заплатить за це», - підсумував Берд.

Читайте також: Канада проводить "ревізію" дипломатичної присутності РФ - депутат

Як відомо, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у понеділок оголосила про висилку чотирьох російських дипломатів, яких підозрюють у зв’язках із розвідкою РФ, та відмову в акредитації ще трьом російським дипломатам. Ці кроки були вжиті на знак солідарності із Великобританією після отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-