Трамп продовжив дію санкцій проти Росії, пов'язаних з кібератаками

Трамп продовжив дію санкцій проти Росії, пов'язаних з кібератаками

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у вівторок продовжив дію санкцій, введених проти Росії в 2015 році, за президентства Барака Обами, через підривну діяльність РФ проти США у кіберсфері.

Текс указу оприлюднений на офіційній сторінці Білого дому, передає Укрінформ.

"Ця суттєва шкідлива активність, пов'язана з кіберзлочинністю, продовжує створювати незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів. З цієї причини надзвичайна ситуація в країні, оголошена 1 квітня 2015 року, повинна продовжувати свою дію після 1 квітня 2018 року", - наголошується в розпорядженні.

Читайте також: 48 годин на виїзд: Ар’єв сказав, яких дипломатів РФ висилає Україна

Таким чином, Дональд Трамп продовжив на наступний річний термін дію розпорядження президента Обами 13694, який запроваджував санкції проти осіб, причетних до кіберактивності, що загрожувала національній безпеці США.

Читайте також: Вислання російських дипломатів вплине на Nord Stream-2 - глава МЗС Польщі

Нагадаємо: у грудні 2016 року на додаток до цих обмежень було видане розпорядження президента 13757, яке розширило список санкцій проти Росії. У тому числі, були вислані 35 представників РФ, які проводили шпигунську діяльність під дипломатичним прикриттям, а також закрити дві дипломатичні установи РФ на території США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-