Перебування російських військ у Придністров'ї не має сенсу – ОБСЄ

Перебування російських військ у Придністров'ї не має сенсу – ОБСЄ

Укрінформ
Спеціальний представник ОБСЄ з Придністровського врегулювання, посол Франко Фраттіні вважає, що у міру зміцнення заходів довіри між Кишиневом і Тирасполем відпаде і сенс перебування на території Придністров'я російських військ та озброєнь.

Про це італійський дипломат заявив за підсумками зустрічі в Кишиневі з політичним представником Молдови на переговорах з Придністровського врегулювання, віце-прем'єром з питань реінтеграції Кристиною Лесник, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Одна справа, коли ми говоримо про миротворців у Зоні безпеки на Дністрі, й абсолютно інша, коли йдеться про присутність іноземних військ та озброєнь на території Придністровського регіону. У міру зміцнення заходів довіри між сторонами, відпаде і необхідність присутності цих військ у регіоні. У цьому я бачу сенс взаємної довіри між Кишиневом і Тирасполем», - наголосив Фраттіні.

На думку дипломата, наразі пріоритетними для Кишинева і Тирасполя залишаються питання виконання узятих на себе зобов'язань під час попереднього, австрійського головування в ОБСЄ.

Раніше Фраттіні заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що вимога Кишинева про виведення російських військ з Придністров'я «відірвана від реальності».

Читайте також: Спікер румунського парламенту: Ми хочемо об'єднатися з Молдовою

Спецпредставник ОБСЄ Фраттіні перебуває з робочим візитом у Молдові. В рамках візиту він зустрінеться з керівництвом Молдови і з представниками невизнаної Придністровської Молдавської республіки.

Як повідомлялося, на території Придністровського регіону Молдови розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігаються понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-