Французькі ЗМІ повідомили, кого з російських дипломатів видворять з країни

Французькі ЗМІ повідомили, кого з російських дипломатів видворять з країни

Укрінформ
Із Франції буде вислано російського аташе з питань оборони, очільника економічної місії при посольстві РФ у Франції, почесного консула в Страсбурзі та одного з консулів в Марселі.

Про це повідомляє Liberation з посиланням на AFP.

«Особами, які залишать Францію найближчим часом, стануть аташе з питань оборони, голова економічної місії, російський консул в Страсбурзі та один із консулів у Марселі», - повідомило AFP з посиланням на джерело у МЗС Франції.

За даними повідомлення, ці дипломати активно співпрацюють із представниками російської розвідки на території Франції, і про це зовнішньополітичне відомство вже інформувало російського посла.

Також джерело AFP поінформувало, що Франція очікує на вислання французьких дипломатів з Росії у відповідь на рішення офіційного Парижа вислати чотирьох російських дипломатів.

Читайте також: Експерт – про висилку дипломатів РФ: далі мають бути санкції проти оточення Путіна

Як повідомлялося, США, Канада та 14 європейських країн оголосили про вислання російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у британському Солсбері.

Також 26 березня Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна прийняла рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великій Британії Скрипаля. В українському МЗС заявили, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ.

 Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-