Німецький суд заарештував Пучдемона

Німецький суд заарештував Пучдемона

Укрінформ
Районний суд Ноймюнстера землі Шлезвіг-Гольштейн на півночі Німеччини заарештував екс-главу парламенту Каталонії Карлеса Пучдемона, раніше затриманого поблизу датського кордону.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Тепер, на запит іспанської влади, німецька прокуратура займеться його екстрадицією. Дане питання перебуває у віданні землі Шлезвіг-Гольштейн, оскільки політик був затриманий саме на її території.

Читайте також: Пучдемона затримали в Німеччині

Прокуратура землі Шлезвіг-Гольштейн повинна отримати від Іспанії всі необхідні документи щодо його справи та перевірити, чи є умови для екстрадиції. Якщо екстрадиція буде визнана доречною, Пучдемона видворять до Іспанії впродовж 60 днів, повідомляє Kieler Nachrichten.

Читайте також: Німеччина не бачить політики у справі проти Пучдемона

Нагадаємо: екс-главу Каталонії затримали 25 березня на шосе поблизу Ноймюнстера, за 80 км на південь від датської кордону. У четвер, 22 березня, він вирушив до Брюсселя з Гельсінкі. Назад до Бельгії, де політик ховається після втечі з Іспанії, він їхав через Швецію, Німеччину і Данію. Пучдемона затримали за європейським ордером, виданим Верховним судом Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-