Угорщина і Норвегія також висилають дипломатів РФ, Австрія відмовилася

Угорщина і Норвегія також висилають дипломатів РФ, Австрія відмовилася

Укрінформ
Уряди Угорщини та Норвегії також долучилися до 18 країн світу, які вислали російських дипломатів через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Водночас Австрія заявила, що не висилатиме російських дипломатів через "справу Скрипаля".

Про це повідомляють міністерства закордонних справ країн.

"На підставі того, що було сказано на засіданні Європейської ради, Угорщина висилає російського дипломата, який також здійснює шпигунську діяльність", - сказав заступник Державного секретаря з питань комунікації Міністерства закордонних справ Угорщини Тамас Менцзер.

Як повідомляє The Nordic Рage, МЗС Норвегії також виступило із заявою про вислання співробітника посольства РФ в Осло.

"Норвегія вислала одного дипломата з російського посольства в Осло у відповідь на напад із застосуванням нервово-паралітичної речовини на колишнього російського шпигуна у Великій Британії", - йдеться у повідомленні.

Водночас австрійський уряд заявив, що не висилатиме російських дипломатів через інцидент з отруєнням у Солсбері, пише DW.

"Ми хочемо бути будівельниками мосту і тримати відкритими канали переговорів із Росією", - заявив канцлер Австрії Себастьян Курц.

Читайте також: Видворення дипломатів: Москва погрожує "заходами у відповідь"

Як повідомлялося, про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Албанія, Данія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Швеція, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-