Видворення дипломатів: Москва погрожує

Видворення дипломатів: Москва погрожує "заходами у відповідь"

Укрінформ
У МЗС РФ пообіцяли відповідь на висилку російських дипломатів зі США, країн ЄС і України у зв'язку зі "справою Скрипаля".

Про це повідомляє Інтерфакс.

У заяві російського МЗС висилку російських дипломатів з низки країн Європи, США, України та Канади оголосили "недружнім кроком" і пообіцяли, що він "не пройде безслідно, і ми відреагуємо на нього".

На Смоленській площі заявили, що подібний крок не відповідає завданням та інтересам встановлення причин та пошуку винних в інциденті, що стався 4 березня Солсбері.

"Провокаційний жест горезвісної солідарності з Лондоном цих країн, які пішли на поводу у влади Великобританії в т. н. "справі Скрипалів" і не спромоглися розібратися в обставинах події, є продовженням конфронтаційної лінії на ескалацію ситуації", - підкреслили в МЗС РФ.

Читайте також: Москва може вислати українських дипломатів у відповідь - Геращенко

Влада РФ буде керуватися принципом взаємності в питанні відповіді на вислання російських дипломатів з 14 європейських країн, США, Канади і України, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. За його словами, остаточне рішення про те, якими мають бути відповідні дії, прийме Володимир Путін.

"Нам належить проаналізувати ситуацію, яка складається у зв'язку з озвученими рішеннями про висилку наших дипломатів низкою країн, основний аналіз буде проведений в нашому дипломатичному відомстві, після цього президенту будуть представлені пропозиції про відповідні кроки. Остаточне рішення буде прийматися главою російської держави", - сказав Пєсков.

Як повідомлялося, сьогодні 14 країн ЄС, а також США, Канада і Україна заявили про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Великобританією, у відповідь на хімічну атаку в Солсбері, і на отруєння Скрипаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-