Кремль має відчути санкції за події у Солсбері - речник Дуди

Кремль має відчути санкції за події у Солсбері - речник Дуди

Укрінформ
Санкції країн ЄС проти Росії за спробу вбивства у британському Солсбері колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії мають бути відчутними для людей, наближених до путінського режиму.

Про це в ефірі Польського радіо заявив у понеділок вранці речник президента Польщі Кшиштоф Лапінський.

"Якщо ми говоримо про відносини з Росією, то реакція на те, що діється останнім часом - спроба отруєння колишнього шпигуна (Сергія Скрипаля у Великій Британії - ред.) - має бути відчутною, насамперед, для режиму Володимира Путіна та людей, які з ним пов’язані", - заявив Лапінський.

Він додав, що санкції повинні також відчути олігархи, які черпають дивіденди від близької співпраці з Кремлем.

"Це можуть бути економічні санкції або щось інше", - констатував речник президента РП.

Лапінський нагадав, що президент Анджей Дуда прийняв рішення не брати участі у цьогорічному чемпіонаті світу з футболу в РФ, що є реакцією на останні дії Кремля.

У свою чергу заступник глави МЗС Польщі Конрад Шиманський повідомив у понеділок в ефірі радіо ZET, що необхідною є скоординована відповідь країн ЄС на спробу вбивства росіянина у Великій Британії. Він наголосив: подальша реакція ЄС залежатиме від дій Москви, зокрема у питанні співпраці щодо розслідування справи отруєння Скрипалів.

Шиманський не захотів повідомити, чи Польща, поряд з іншими країнами ЄС, вишле з країни російських дипломатів у реакції на події у Солсбері.

"Якщо ми їх викидатимемо (з країни — ред.), то повідомимо про це", - констатував заступник глави МЗС Польщі.

Як повідомлялося, глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив у п'ятницю, що більше десяти країн ЄС синхронізують свої дії і 26 березня оголосять про те, якою буде їхня реакція на спробу вбивства Росією у Британії екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

Читайте також: Дуда не поїде на чемпіонат світу з футболу до Росії

5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

За тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння найімовірніше лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Росія обвинувачення Лондона заперечує.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-