Саудівська Аравія розширює права жінок до рівня чоловіків

Саудівська Аравія розширює права жінок до рівня чоловіків

Укрінформ
Королівство Саудівська Аравія підтвердило свою відданість питанню розширення участі жінок у розвитку країни та розширення прав і можливостей жінок.

Про це повідомила на завершальному засіданні 62-ої сесії Комісії ООН зі становища жінок перший секретар і делегат Третього комітету в Постійному представництві Королівства при ООН Нура аль-Джабрін, пише SPA.

"Королівство Саудівської Аравії підтвердило свою відданість питанню розширення участі жінок у сферах національного розвитку і подолання усіх перешкод для досягнення цього", - йдеться у повідомленні.

Аль-Джабрін повідомила, що Саудівська Аравія рівною мірою інвестувала в освіту жінок та чоловіків, і що саудівські жінки складають 56% від усіх випускників університетів.

Вона також відзначила, що на навчання за кордон відправили 205 000 студенток.

Спецпредставник вказала, що частка саудівських жінок у робочій силі країни складає 22%, і що є прагнення підвищити рівень зайнятості до 30% у 2030 році. Також є прагнення до збільшення частки жінок на ринку праці до 24% до 2020 року.

Читайте також: Голод у світі: 124 мільйонам людей не вистачає їжі - ООН

Аль-Джабрін підкреслила: Королівство підтверджує, що розширення прав і можливостей жінок та поліпшення становища жінок в економічному, соціальному і культурному плані є абсолютним правом. Королівство продовжуватиме стимулювати права жінок і дівчаток відповідно до їхньої національної недоторканності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-