Голод у світі: 124 мільйонам людей не вистачає їжі - ООН

Голод у світі: 124 мільйонам людей не вистачає їжі - ООН

Доповідь
Укрінформ
Близько 124 мільйонів людей в 51 країні відчували гострий дефіцит продовольства у 2017 році - на 11 мільйонів більше, ніж у попередньому.

Про це йдеться в останньому виданні Глобальної доповіді з продовольчих криз, переданому Укрінформу Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй (FAO).

Сьогодні в новій доповіді озвучені побоювання з приводу різкого зростання гострого голоду. Близько 124 мільйонів людей в 51 країні відчували гострий дефіцит продовольства в 2017 році - на 11 мільйонів більше, ніж у попередньому. Гострий дефіцит продовольства визначається як голод настільки серйозний, що він є безпосередньою загрозою для життя або засобів для існування.

Це зростання значною мірою обумовлене новими або тривалими конфліктами, які посилилися, і відсутністю безпеки в М'янмі, на північному сході Нігерії, в Демократичній Республіці Конго, Південному Судані та Ємені. Тривалі посушливі умови також призвели до кількох послідовних неврожаїв у країнах, які і без того вже стикалися з високим рівнем відсутності продовольчої безпеки і неповноцінного харчування у східній і південній частинах Африки.

Конфлікт продовжує залишатися основним чинником гострого дефіциту продовольства в 18 країнах - 15 з них знаходяться в Африці або на Близькому Сході. Це головна причина більшості випадків гострого дефіциту продовольства у світі, на які припадає 60 відсотків всіх випадків, і зачіпає 74 мільйони людей.

Читайте також: Інтерконектор створить конкурентний ринок газу в Європі - польський посадовець

Стихійні лиха - в основному посуха - також були серед головних чинників продовольчої кризи в 23 країнах, дві третини з яких знаходилися в Африці, і були відповідальні за те, що 39 мільйонів людей відчували гостру нестачу продовольства.

Між тим, вплив суворих посушливих погодних умов на виробництво сільськогосподарських культур і тваринництво, ймовірно, підвищить продовольчу незабезпеченість у пасовищних районах Сомалі, південно-східній Ефіопії та східній частини Кенії, а також в країнах Західної Африки і Сахелю, включаючи Сенегал, Чад, Нігер, Малі, Мавританію і Буркіна Фасо.

Читайте також: Жовтий сніг на Одещину "занесло" з Африки. Фахівці перевірили кислотність

"Голод і дефіцит продовольства загрожують життю мільйонів людей у всьому світі. Перед лицем техногенних катастроф і стихійних лих ми повинні сформувати більш надійну і стратегічну глобальну відповідь на продовольчі кризи. Глобальна доповідь є ключовим інструментом для надання гуманітарної допомоги, яка на практиці має бути пов'язана з допомогою з метою розвитку, і підтримає нас у нашій спільній боротьбі з голодом", - сказав комісар ЄС з гуманітарної допомоги і кризового управління Христос Стіліанідес.

Доповідь, яка складається щорічно групою міжнародних партнерів з гуманітарних питань, була представлена Європейським Союзом, Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй (FAO) і Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) на брифінгу для країн-членів ООН у Римі.

Фото: Konsolide Denemeler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-