Правозахисники закликають Німеччину не видавати Пучдемона

Правозахисники закликають Німеччину не видавати Пучдемона

Укрінформ
Німецьке відділення міжнародного "Товариства захисту гноблених народів" (GfbV) застерігає Берлін від видачі Мадриду екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє DW.

Перетворення каталонських політиків на злочинців не допоможе розв'язати кризу, яка охопила цей іспанський регіон, а лише погіршить ситуацію, вважає директор GfbV Ульріх Деліус.

"Німеччині не слід сліпо виконувати волю іспанського уряду, який нічого не робить для пошуку політичного рішення каталонської проблеми і лише доручає суддям у кримінальних справах відправити небажаних прихильників незалежності за грати", - заявив правозахисник.

Читайте також: Верховний суд Іспанії звинуватив 13 каталонських політиків у перевороті

Як повідомлялося, раніше в неділю колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон був затриманий німецькою поліцією за європейським ордером на арешт, який видав Верховний суд Іспанії. Пучдемона затримали на автобані у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн після перетину кордону з Данією.

Суд Іспанії видав європейський та міжнародний ордери на арешт Пучдемона і ще кількох каталонських політиків та ухвалив рішення взяти під варту п'ятьох політиків, також обвинувачених у зв'язку зі спірним референдумом в організації заколоту і розтраті державних коштів. За ці правопорушення їм може загрожувати від 20 до 30 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-