Мітинг у Кишиневі: поліція затримала молодиків з кийками і кастетами

Мітинг у Кишиневі: поліція затримала молодиків з кийками і кастетами

Відео
Укрінформ
Молдавські поліцейські затримали у Кишиневі групу молодиків у масках, які планували організувати заворушення під час мітингу, приуроченого до 100-річчя входження Молдови до складу Румунії.

Як заявили у прес-службі Генерального інспекторату поліції, всі затримані доправлені до Боюканського райвідділу внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

За даними правоохоронців, у рюкзаках у затриманих були знайдені ножі, гумові кийки, протигази, медичні маски та кастети.

Проводяться додаткові слідчі заходи.

Читайте також: На мітинг із нагоди 100-річчя об'єднання Молдови з Румунією приїхав Бесеску

 Як повідомляв Укрінформ, на площі Великих Національних зборів у Кишиневі пройшов мітинг, приурочений до 100-річчя входження Молдови до складу Румунії.

У мітингу взяли участь колишній президент Румунії, нині керівник румунської партії "Народний рух" Траян Бесеску, глава Націонал-ліберальної партії Румунії Людовік Орбан, один із керівників Бухарестської мерії Даніель Тудораке, глава румунського опозиційного руху Союз за порятунок Румунії Дан Барна. З молдавського боку брали участь керівник партії Національної єдності, екс-міністр оборони Молдови Анатол Шалару, представники Націонал-ліберальної реформаторської партії на чолі із Анною Гуцу, голова Ліберальної партії Міхай Гімпу, а також лідер партії "Дія і солідарність", екс-кандидат у президенти Молдови Майя Санду.

Учасники мітингу ухвалили декларацію, у якій закликали керівників Молдови та Румунії підготувати Дорожню карту об'єднання двох держав.

Читайте також: Офіційна Молдова візьме участь в урочистостях до 100-річчя об'єднання з Румунією

Згідно з історичними даними, 27 березня 1918 року депутати Державної ради (Сфатул Церій) Молдавської Демократичної республіки одноголосно проголосували за входження країни (територія між Прутом та Дністром) до складу Румунії. Молдова перебувала у складі Румунії до 1940 року, коли після ультиматуму радянської влади румунська армія і жандармерія залишили територію між Прутом та Дністром, а 2 серпня того ж року була утворена Молдавська РСР.

У серпні 1991 року депутати парламенту Молдови ухвалили Декларацію про незалежність і про вихід зі складу СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-