У Німеччині підтримують скасування принципу одностайності в ЄС

У Німеччині підтримують скасування принципу одностайності в ЄС

Укрінформ
У Німеччині згодні, що принцип одностайності в Євросоюзі часом йде не на користь, а на шкоду, і готові підтримати пропозицію голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про скасування цього принципу при голосуванні із зовнішньополітичних питань.

Про це заявив держміністр у МЗС Німеччини Міхаель Рот, повідомляє Maerkische Onlinezeitung.

"Принцип одностайності дає можливість легко грати тим, хто хоче ззовні посіяти розкол в ЄС", - заявив Рот в інтерв'ю тижневику Der Spiegel.

Таку ж думку висловив представник фракції ХДС/ХСС з питань зовнішньої політики в Бундестагу Юрген Хардт, який вважає реальними подібні зміни. За його словами, ухвалення рішень більшістю було б раціональним доповненням європейської зовнішньої політики, яке підвищило б дієздатність Євросоюзу.

Читайте також: Євросоюз хоче від Facebook пояснень щодо витоку даних користувачів

Як повідомлялося, Юнкер в лютому на Мюнхенській конференції з безпеки запропонував почати ухвалювати рішення кваліфікованою більшістю, скасувавши принцип одностайності при голосуванні в ЄС із зовнішньополітичних питань.

Комісар ЄС з питань розширення Йоганнес Ган у свою чергу також не виключає, що в майбутньому не всі рішення з питання переговорів про вступ до ЄС мають вирішуватися одностайно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-