Понад 20 людей дістали травми в ході акцій протесту у Барселоні

Понад 20 людей дістали травми в ході акцій протесту у Барселоні

Укрінформ
Понад 20 людей дістали різні травми в п'ятницю ввечері в ході акції протесту у Барселоні проти рішень іспанського суду щодо регіональних політиків, причетних до "сепаратистському процесу".

Про це повідомила в Twitter каталонська служба медичної допомоги, пише ТАСС.

За її інформацією, з 20:00 до 22:00 за місцевим часом допомога була надана 24 учасникам демонстрації. У більшості випадків йдеться "про забої в ході маніфестації".

Як раніше повідомляла газета El Mundo, в ході протесту відбулися сутички між каталонською поліцією і учасниками акції. Демонстрація почалася в п'ятницю приблизно о 19:00 за місцевим часом після винесених протягом дня рішень Верховного суду (ВС) Іспанії щодо регіональних політиків, причетних до "сепаратистського процесу". За оцінками міської поліції, в демонстрації в Барселоні беруть участь близько 10 тис. осіб, які вимагають звільнення взятих під варту політиків автономії.

Ряд демонстрантів спробували прорвати поліцейське оточення неподалік представництва уряду країни в Каталонії. Це призвело до сутичок протестувальників із співробітниками правоохоронних органів. Деякі присутні на знак протесту палили фотографії короля Іспанії. Демонстрації проходять і в інших містах автономної області.

Читайте також: Верховний суд Іспанії звинуватив 13 каталонських політиків у перевороті

Раніше місцеві ЗМІ повідомили, що ВС Іспанії ухвалив видати міжнародний ордер на арешт колишнього каталонського лідера Карлеса Пучдемона, який втік до Бельгії, і ряду його соратників, які переховуються від правосуддя. Крім того, суд постановив взяти під варту п'ять регіональних політиків, у тому числі кандидата на посаду глави уряду автономії Жорді Турулла.

Як відомо, багатьох членів уряду Каталонії звинувачують у перевороті, розкраданні державних коштів та інших злочинах після проведення референдуму про незалежність регіону восени 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-