Депутати Бундестагу відвідають Київ і Донбас

Депутати Бундестагу відвідають Київ і Донбас

Ексклюзив
Укрінформ
У найближчі дні в столиці України та на Донбасі побуває група депутатів німецького Бундестагу.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу у ФРН заступник голови Комітету у закордонних справах Бундестагу, прес-представник з питань зовнішньої політики Соціал-демократичної партії Німеччини Нільс Шмід.

"У неділю їдемо в Київ, там будемо говорити про питання політики і управління з представниками уряду і парламенту, антикорупційних органів. Ми також відвідаємо контактну лінію, Краматорськ, щоб на місці скласти для себе картину того, що відбувається", - сказав депутат.

Програмою передбачені зустрічі з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зокрема з першим заступником голови місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом, спостерігачами.

Німецький політик висловив сподівання, що Росія після виборів буде активніше виконувати Мінські угоди. Він також запевнив, що поки не буде прогресу в цьому питанні, про жодне зняття або пом'якшення санкцій проти РФ мова йти не може.

"Нам потрібні справді суттєві кроки у виконанні Мінська, особливо в тому, що стосується розведення, відведення важких озброєнь, розмінування. Якщо такі кроки будуть, можна буде поступово, крок за кроком скорочувати санкції. В односторонньому порядку ми не будемо їх знімати", - заявив депутат. Він запевнив, що новий німецький уряд і парламент нічого не змінюватимуть у позиції попереднього уряду в питанні санкцій, але нагадав про те, що німецька сторона не наполягає більше на принципі: "100-відсоткове виконання угод – 100-відсоткове зняття санкцій". За його словами, процес має вестися покроково і обов'язково за рішенням всього Європейського Союзу, який санкції і запроваджував. Жодних односторонніх кроків Берлін робити не буде. "У центрі Європи тліючий конфлікт, ми повинні реагувати на це", - підкреслив політик.

Читайте також: Мир на Донбасі буде одним із завдань німецького уряду – Меркель

В цілому Шмід запевнив, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну на шляху реформ, щоб прості люди відчули, що їх життя справді стає кращим. При цьому він заявив, що допомога буде здійснюватися на умовах кондиціональності. "ЄС, Німеччина повинні розуміти, що структури в Україні готові приймати нашу допомогу прозоро, ми знаємо, що процес реформ у вас ще не став незворотнім", - зауважив член Бундестагу, додавши, що це відповідає інтересам українців, оскільки ненормально, коли міжнародним структурам вони довіряють більше, ніж своїм, українським.

Поїздка чотирьох німецьких парламентаріїв, переважно представників фракції СДПН у комітетах із зовнішніх справ і оборони, організована Фондом Фрідріха Еберта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-