Польща підтримує посилення санкцій проти Росії

Польща підтримує посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
Польща підтримує збереження санкцій проти Росії за її останні дії у Британії (отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля), а також в Україні, і не проти "більш чітких сигналів" у бік Росії. 

Про це повідомив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович в ефірі телеканалу TVP.INFO.

"Думаю, що співпраця з Росією повинна якимось чином враховувати її поведінку, Росії не можна дозволяти порушувати міжнародне право, застосовуючи хімічну зброю, а раніше здійснюючи агресію на Донбасі й анексію Криму. Це є порушенням міжнародного права. Ми підтримуємо збереження чинних санкцій та навіть за більш чіткі сигнали Росії, що вона діє всупереч міжнародному праву",- заявив Чапутович.

За його словами, у питанні реалізації проекту газопроводу Nord Stream 2 завдяки діям США і, особливо, після атаки Путіна у Великій Британії "шальки терезів перехиляються на бік Польщі".

"Зараз більшим є усвідомлення негативної ролі Росії, яка дестабілізує політичну систему (у світі)... Це ставить під знак запитання можливість відкритої співпраці з Росією, а відтак й обгрунтованість Nord Stream 2",- констатував глава польської дипломатії.

Читайте також: Хіматака у Солсбері: лідери ЄС схиляються до причетності РФ

Він підкреслив, що Польща є у групі країн, які активно підтримують Велику Британію, і виступають за рішучі декларації і дій щодо Росії.

Чапутович зауважив, що у нинішній ситуації він не уявляє собі переговорів на найвищому рівні між президентами Польщі та Росії. 

"Я не уявляю собі такої зустрічі у цій ситуації: для цього немає матерії, адже зустріч має підкреслювати хороші відносини (між країнами)",- зазначив глава МЗС РП.

Він звернув увагу, що нещодавно президент РП Анджей Дуда поінформував про свою відмову від поїздки на Чемпіонат світу з футболу до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-