У Німеччині біженцю дали довічне за вбивство студентки

У Німеччині біженцю дали довічне за вбивство студентки

Укрінформ
Окружний суд Фрайбурга оголосив у четвер свій вердикт - пожиттєве ув'язнення - у справі шукача притулку з Афганістана Хусейна К., звинуваченого у згвалтуванні і холоднокровному вбивстві студентки Марії Л. у 2016 році.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Засуджується до пожиттєвого ув'язнення... Він знав, що вона ще жива, коли опустив її в річку Дрейсам, щоб вона потонула, повинна була потонути», - транслюють німецькі ЗМІ заяву судді Катрін Шенк, що зачитала вердикт.  

Останній факт повинен засвідчити особливу жорстокість злочину, що фактично робить неможливим звільнення достроково, після 15 років ув’язнення.

Афганець отримав покарання за «дорослою шкалою», хоча спочатку вважалося, що йому на момент скоєння злочину було 17 років. Хусейн К., заарештований через 6 тижнів після здійснення ним злочину, спочатку постав перед судом у справах неповнолітніх, але засуджений був за кримінальним правом для дорослих. В ході розслідування з'ясувалося й те, що слідчі підозрювали і раніше - хлопець «скостив» собі 5 років.

Читайте також: Меркель хоче запобігти новому напливу біженців

Хусейн К., шукач притулку з Афганістану, жовтневим вечром 2016 року в університетському містечку Фрайбурга підстеріг, збив з велосипеда, згвалтував, а потім утопив 19-річну студентку медичного факультету, що вже знаходилася в несвідомому стані. Дівчина, яка виявилася дочкою німецького чиновника в ЄС, активно займалася допомогою біженцям.

Цей інцидент у кінці 2016 року викликав гарячі дебати з приводу політики прийняття біженців і посилив розкол у німецькому суспільстві. Повний зал засідання суду зустрів вердикт оплесками. Сам Хусейн К. не проявляв ніяких емоцій впродовж усіх півтора годин, поки читався вердикт. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-