Меркель хоче запобігти новому напливу біженців

Меркель хоче запобігти новому напливу біженців

Укрінформ
Гуманітарна трагедія 2015 року з мільйонами біженців не може повторитися, для цього Німеччина має робити більше.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у своєму першому після переобрання звіті в Бундестазі в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

"Ситуація 2015 року була гострою гуманітарною ситуацією, яка не має повторитися... ані для тих людей, які стали біженцями, ані для нас. Пакетом заходів ми хочемо це попередити", - сказала Меркель, додавши, що інакше це стане свідченням того, що Захід не виніс жодних уроків. 

Тему Сирії канцлер порушила в своїй промові першою. Вона підкреслила, що Європа занадто довго реагувала, коли розпочалася війна 7 років тому, сподіваючись, що її це не торкнеться. Такий підхід був недалекоглядним і наївним, - визнала вона. 

При цьому Меркель підтвердила своє переконання в тому, що рішення прийняти біженців було правильним і запевнила, що так буде й надалі по відношенню до тих, хто справді потребує допомоги. Ті, хто не може розраховувати на статус, будуть депортуватися швидше, а ті, хто може, – має скоріше та активніше інтегруватися. 

Читайте також: Мир на Донбасі буде одним із завдань німецького уряду – Меркель

Канцлер визнала, що проблема біженців призвела до розколу та поляризації суспільства в Німеччині. Вона закликала не допустити проявів ксенофобії, расизму, антисемітизму. 

Також вона, фактично вперше, визнала, що разом із сотнями тисяч біженців у країну і в цілому в Європу потрапило чимало терористів і потенційних терористів. Водночас канцлер запевнила, що теракти не зможуть змінити стиль життя в демократичній, вільній спільноті. 

За словами глави уряду ФРН, треба робити більше заради допомоги регіонам, з яких походять біженці, зокрема, Африці. 

Неприпустимим вона назвала недофінансування програм допомоги ООН і пообіцяла ще більше допомоги з німецького боку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-