Держдума

Держдума "вигнала" ЗМІ, які оголосили бойкот через депутата Слуцького

Укрінформ
Спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін оголосив про припинення акредитації журналістів тих ЗМІ, які вирішили відкликати своїх кореспондентів з Держдуми у зв'язку з бойкотом у справі депутата Леоніда Слуцького.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"У разі, якщо акредитація закінчується і ЗМІ відкликає своїх журналістів, знову-таки у відповідності з положенням про акредитацію представників ЗМІ (у Держдумі РФ - ред.), пропуски відкликаються", - сказав Володін.

Раніше вранці кілька журналісток парламентського пулу зіткнулися з тим, що працівники ФСТ при проході в Держдуму звіряли їх прізвища, зазначені в акредитаційній картці, з якимсь машинописним списком. Як вдалося з'ясувати журналістам, цей список складений для того, щоб не пропускати в Держдуму представників ЗМІ, які відкликали своїх кореспондентів в знак протесту проти рішення думської комісії з етики.

Спікер запевнив, що рішення не пропускати в Держдуму представників ЗМІ, оголосили бойкот Держдумі, не суперечить встановленим у Держдумі правилам акредитації. Він переадресував питання з приводу цієї ситуації до тих ЗМІ, які "змінюють свою позицію на іншу в плані представництва своїх журналістів".

Читайте також: Російські журналісти почали бойкот Держдуми

Після того як в Росії думська комісія з етики не знайшла порушень у діях депутата Леоніда Слуцького, звинуваченого в сексуальних домаганнях до журналісток, низка російських медіа оголосили бойкот. Відкликати всіх своїх журналістів, які працюють в Держдумі, вирішив медіахолдинг РБК. До бойкоту приєдналися також телеканал "Дождь", RTVI, радіо "Ехо Москви". «Комерсант» заявив про бойкот депутата Слуцького та думської комісії з етики, портал "Лєнта.ру" – тільки Слуцького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-