Російські журналісти почали бойкот Держдуми

Російські журналісти почали бойкот Держдуми

Укрінформ
Низка російських ЗМІ відкликали з Держдуми своїх кореспондентів після того, як думська комісія з етики не знайшла порушень у діях депутата Леоніда Слуцького, обвинуваченого в домаганнях до журналісток.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відкликати всіх своїх журналістів, які працюють у Держдумі, вирішив медіахолдинг РБК. До бойкоту приєдналися також телеканал "Дождь", RTVI, радіо "Эхо Москвы".

«РБК відкликає журналістів усіх редакцій, які висвітлюють діяльність Держдуми. Це рішення прийняте керівництвом медіахолдингу на знак незгоди з висновком комісії Держдуми з етики, яка не знайшла доказів сексуальних домагань з боку Леоніда Слуцького. Це історія ширша, ніж харассмент-гейт. Це історія ширша, ніж стосунки журналістів і ньюсмейкерів, слабких і сильних. Це історія про відносини влади і суспільства в цілому», - заявила співкерівник об'єднаної редакції РБК Єлизавета Голикова.

Після цього про "припинення роботи з Держдумою" заявив телеканал "Дождь". "Жінкам знаходитися в Держдумі просто небезпечно", - сказала головний редактор каналу Олександра Перепелова.

Радіостанція «Эхо Москвы» висловила солідарність з журналістками, які зазнали домагань у Держдумі, розчарування рішенням депутатської комісії з етики і закликала інші медіа підтримати бойкот. «"Эхо Москвы" вважає тепер Державну думу небезпечним місцем роботи для журналістів обох статей (хто знає, які є пристрасті у депутатів) і, відповідно до пропозиції спікера Держдуми В'ячеслава Володіна, відкликає своїх журналістів з Держдуми. «Эхо Москвы» підтверджує своє рішення від 5 березня про припинення взаємодії з головою комітету з міжнародних справ Леонідом Слуцьким», - написав головний редактор «Эха» Олексій Венедиктов у блогах сайту радіостанції.

Головний редактор телеканалу RTVI Олексій Пивоваров також оголосив про відкликання журналістів з Держдуми через справу про домагання депутата від ЛДПР Леоніда Слуцького (як відомо, першою відкрито звинуватила парламентарія в сексуальних домаганнях ведуча RTVI Катерина Котрикадзе).

Видавничий дім «Коммерсант» оголосив бойкот лише депутатові Леоніду Слуцькому і комісії Держдуми з етики.

Інформпортал "Лента.ру" заявив про інформаційний бойкот депутата Слуцького .

Раніше, 21 березня, комісія Держдуми з етики розглянула скарги журналістки «Російської служби Бі-бі-сі» Фаріди Рустамової і продюсера «Дождя» Дар’ї Жук на домагання з боку депутата Леоніда Слуцького і не знайшла в його діях жодних «порушень поведінкових норм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-