Варшава чекає від Києва скасування заборони на ексгумацію – Чапутович

Варшава чекає від Києва скасування заборони на ексгумацію – Чапутович

Укрінформ
Польща сподівається, що Україна не зволікатиме з рішенням про скасування заборони на ексгумацію польських жертв в Україні. 

Про це під час представлення в Сеймі пріоритетів зовнішньої політики Польщі на 2018 рік заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам складно зрозуміти заборону України щодо ексгумацій польських жертв воєн і конфліктів, що, підкреслюю, ускладнює ведення діалогу. Ми сподіваємося, що найближчим часом її буде скасовано", - заявив глава МЗС Польщі.

Він звернув увагу, що на цей рік "припадає 100-річчя незалежності Польщі й України (проголошення УНР - ред.)", а також 75-річниця масових злочинів, "скоєних проти поляків на Волині".

"Ці річниці несуть сильне емоційне навантаження. Ми маємо написати спільний сценарій вшанування цих історичних подій", - наголосив глава польської дипломатії.

У Польщі річниця Волинської трагедії відзначається 11 липня. 

Читайте також: Польща солідарна з Україною в умовах агресії Росії - Чапутович

Як відомо, Україна наклала заборону на пошуково-ексгумаційні роботи поляків в Україні у квітні 2017 року після зруйнування польськими націоналістами українського місця пам’яті у селі Грушовичі поблизу кордону з Україною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-