Після тримісячної перерви Молдова повертає посла до Москви

Після тримісячної перерви Молдова повертає посла до Москви

Укрінформ
Посол Молдови в Росії Андрій Негуца, відкликаний на невизначений термін у грудні 2017 року, повертається в Москву.

Про це повідомив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Тудор Ульяновський за підсумками зустрічі із заступником глави МЗС Росії Григорієм Карасіним, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Загальновідомо, що молдавсько-російські відносини проходять через непростий період. На жаль, накопичилося багато проблем, які чекають свого вирішення. Під час зустрічі з паном Карасіним звернув особливу увагу на необхідність подолання існуючих проблем, у тому числі неприпустимість у майбутньому переслідування офіційних осіб Молдови, які перебувають у службових справах у Росії", - зазначив Ульяновський.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: всіх послів у Москві кличуть для роз'яснень в МЗС

За його словами, сторони обговорили і необхідність активізації двостороннього діалогу з питання розслідування факту відмивання російських фінансових коштів з використанням банківських структур Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, посол Андрій Негуца був відкликаний у Кишинів на невизначений термін у зв'язку з безперервним переслідуванням молдавських офіційних осіб, які перебувають у відрядженнях на території Росії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-